Loader
Onze diensten

E-inspectie door Wils Elektro

Bij Wils Elektro bent u aan het juiste adres voor het laten uitvoeren van een vakkundige e-inspectie voor uw nieuwe of bestaande elektrische installatie. Lees hieronder meer over onze keuringen en waarom het belangrijk is om een e-inspectie uit te laten voeren.

Wils Inspecties en Advies E-inspectie

Wat is een E-inspectie?

Een e-inspectie, oftewel een elektronische inspectie, is een inspectieproces dat gebruikmaakt van digitale technologieën en tools om inspecties efficiënter en nauwkeuriger uit te voeren. Tijdens de inspectie wordt uw volledige elektrische installatie gecontroleerd en worden eventuele risico’s op storingen, brand en aanrakingsgevaar verminderd.

 

Hoewel het volgens de Nederlandse wetgeving (tot op heden) niet verplicht is om een elektrotechnische inspectie uit te laten voeren, kan het wel privaatrechtelijk verplicht worden gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een verzekeringsmaatschappij of als onderdeel van een contractuele verplichting. Daarom adviseren wij om op regelmatige basis een e-inspectie uit te laten voeren.

Wils Elektro biedt de volgende e-inspecties aan:

Waarom is een e-inspectie belangrijk?

  • Veiligheid van werknemers: Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je werknemers. Dit is niet alleen een morele verplichting, maar ook een verplichting volgens de Arbowet. Volgens deze wet dienen bedrijven maatregelen te treffen om risico’s op brand, elektrocutie en ander letsel of schade uit te sluiten. Het periodiek laten inspecteren van alle aanwezige elektrotechnische installaties is daarom noodzakelijk.
  • Verzekeringseisen: Een tweede reden voor het uitvoeren van periodieke elektrotechnische inspecties is dat verzekeraars steeds vaker een NEN 3140 inspectie verplicht stellen voordat zij een bedrijf verzekeren. Verzekeraars willen er zeker van zijn dat je alles hebt gedaan en blijft doen om schade te voorkomen die zij mogelijk in de toekomst moeten vergoeden.
  • Verminderde onderbrekingen en verhoogde levensduur van installaties: Door tijdig gebreken in de installatie op te sporen en te verhelpen, kunnen onderbrekingen in het proces worden verminderd. Na een elektrotechnische inspectie krijg je inzicht in mogelijke verbeteringen aan de installatie om te voldoen aan de veiligheidseisen. Dit leidt niet alleen tot een veiligere werkomgeving, maar verlengt ook direct de levensduur van de installatie.