Loader
E-inspecties

NEN 3140 inspectie

Bij Wils Elektro zit u goed voor het laten uitvoeren van een vakkundige NEN 3140 keuring. De inspectie is gericht op bestaande elektronische installaties. Bent u juist op zoek naar een keuring voor een nieuwe installatie? Dan heeft u een NEN 1010 inspectie nodig.

NEN 3140 inspectie - Wils Inspecties en Advies

Hieronder vindt u meer informatie over de NEN 3140 keuring: 

 

Neem gerust contact met ons op via info@wilselektro.nl als u nog vragen heeft. Wij zorgen dat u spoedig van antwoord wordt voorzien. Ook is het mogelijk om direct een NEN 3140 offerte aan te vragen.

Wat is een NEN 3140 inspectie?

Een NEN 3140 keuring is een elektrotechnische inspectie die wordt uitgevoerd op elektrotechnische installaties. Deze inspectie heeft als voornaamste doel om te voldoen aan de vereisten van de RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie), de zorgplicht en de Arbowetgeving. De inspectie richt zich met name op de aanraakveiligheid van elektrotechnische installaties.

 

De keuring is gericht op bestaande installaties. Deze norm beoordeelt de veiligheid met betrekking tot aanraking van elektrische installaties tijdens gebruik. Bij de inspectie van de elektrische installaties wordt de norm aangehouden waar sprake van was op het moment van aanleg.

Waarom is een NEN 3140 inspectie belangrijk?

Een NEN 3140 keuring is om verschillende redenen van belang om uit te voeren:

 • Door het laten uitvoeren van een NEN 3140 keuring kunt u als werkgever aantonen dat u voldoet aan uw wettelijke zorgplicht met betrekking tot de elektrische installatie. Dit is een breed geaccepteerde methode om aan te tonen dat u de nodige zorg en verantwoordelijkheid neemt.
 • De keuring draagt bij aan de betrouwbaarheid van de installatie, wat de bedrijfszekerheid en continuïteit ten goede komt.
 • Door mogelijke problemen tijdig te identificeren en aan te pakken, voorkomt u potentiële schade. Dit helpt u om onverwachte kosten en verstoringen te vermijden.

Hoe vaak moet een NEN 3140 keuring uitgevoerd worden?

Om ervoor te zorgen dat je elektrische installaties veilig blijven functioneren, is het noodzakelijk om regelmatig inspecties uit te voeren. De frequentie van deze inspecties kan variëren, afhankelijk van de behoeften en vereisten van derden, maar over het algemeen wordt aanbevolen om dit elke 3 tot 5 jaar te doen.

Wie mag deze keuring uitvoeren?

Het is van cruciaal belang dat deze e-inspectie wordt uitgevoerd door een vakkundig persoon met de benodigde deskundigheid om de keuring volgens de gestelde norm uit te voeren. Om te zorgen dat de inspectie onafhankelijk wordt uitgevoerd, adviseren wij om ten alle tijden gebruik te maken van een inspectiebureau.

Wat kost een NEN 3140 inspectie?

De kosten voor een NEN 3140 inspectie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De omgeving waarin de elektrische installatie wordt toegepast (bijv.: kantoor, industrie).
 • Het aantal verdeelinrichtingen (hoofdverdelers en -verdelers).
 • Het totale bruto vloeroppervlak (BVO) van de te inspecteren locatie.
 • De omvang van de inspectie (er kan gekozen worden om de installatie in delen te laten inspecteren).

Offerte aanvragen

Vraag hieronder vrijblijvend een NEN 3140 offerte aan. Wij nemen vervolgens spoedig contact met u op.

  Informatie aanvraag
  Type gebouw:
  Meerdere opties mogelijk

  Totaal bruto vloer oppervlak (BVO) in m2
  (let op: geef hieronder voor ieder geselecteerd type gebouw het totale bvo op; gebruik voor ieder type gebouw een nieuwe regel)

  Aantal (onder)verdelers / groepenkasten
  (vul hier het totaal aantal (onder)verdeelinrichtingen en/of groepenkasten in)

  Aantal groepen (totaal)
  (als u dit veld leeg laat gaan wij uit van maximaal 10 groepen per verdeler/meterkast)

  Aantal aardlekschakelaars (totaal)
  (als u dit veld leeg laat gaan wij uit van maximaal 1 aardlekschakelaar per verdeler/meterkast)


  Bedrijfsgegevens aanvrager

  Contactgegevens aanvrager

  Inspectie adres